Cultuur/NatuurUitgaan

Avondwandeling in de Donkere Duinen

Den Helder – Zin in een avondwandeling door de Donkere Duinen, met een gids van Landschap Noord-Holland? Ga mee op zoek naar de rupsen van de diverse nachtvlinders in dit gebied. Ook mooi om te fotograferen en leuk voor kinderen, want de rupsen en nachtvlinders zijn goed verstopt in de natuur, onder meer op bladeren en bomen.

Als de avond valt gaan de deelnemers gezamenlijk op stap voor een wandeling door de mooie Donkere Duinen bij Den Helder. Het bos is prachtig en onderweg wordt gezocht naar rupsen van vlinders, zoals het rode weeskind (er is ook een blauwe en zwarte variant van het weeskind), de huismoeder, de rietvink en het roesje. En wie weet wat er onderweg nog meer ontdekt wordt. De begeleidende gids weet er alles van, helpt zoeken en vertelt er onderweg alles over.

Aanmelden
Bij voorkeur reserveren via de website . Ter plekke aansluiten is ook mogelijk, maar dan is alleen contant gepast betalen mogelijk. Deze avondwandeling is op zaterdagavond 6 augustus van 21:00 tot 22:30 uur. Verzamelen bij het vertrekpunt op de parkeerplaats van De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button