Hollands KroonUitgaan

Festival in Hollands Kroon: Onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Hulp gezocht voor feest in Oekraïense nationale stijl

Advertentie:

Hollands Kroon – Oekraïne is dit jaar 31 jaar onafhankelijk, al is dat op dit moment niet meer zo vanzelfsprekend. Op 24 augustus is het in Oekraïne onafhankelijkheidsdag. Een nationale feestdag waarvoor Oekraïners twee vrije dagen krijgen. Vier Oekraïense vrouwen in Hollands Kroon – vluchtelingen uit Cherson en Bucha – hebben het initiatief genomen om deze onafhankelijkheidsdag te vieren met een festival in Oekraïense nationale stijl. Dit festival wordt georganiseerd op zondag 28 augustus, van 14:00 tot 20:00 uur.

Vieren, feest vieren, want Oekraïne is nog steeds onafhankelijk en ze zijn zich nog meer bewust hoe belangrijk onafhankelijkheid voor hen is. Ook stilstaan bij de landgenoten die de prijs betalen om deze onafhankelijkheid te verdedigen een deze verdediging te ondersteunen door op dit festival fondsen te werven voor de opvang en begeleiding van kinderen en gewonden in het oorlogsgebied.

Voor wie: Alle Oekraïners in Hollands Kroon en omgeving en de Nederlanders die deze mensen hier opvangen en/of ondersteunen.
Wanneer: Zondag 28 augustus van 14:00 – 20:00 uur
Waar: Rijvereniging Bucephalus, Herenweg 250/a, Barsingerhorn

Globaal Programma
– Opening door de burgemeester van Hollands Kroon Rian van Dam
– Live Muziek van zowel Oekraïense als Nederlandse muziekanten
– Diverse workshops voor kinderen en volwassenen
– Oekraïens eten, vers bereid door de organisatoren zelf

Hulp gevraagd
Dit is een particulier initiatief van een paar Oekraïense vrouwen die hun onafhankelijkheid willen vieren met landgenoten, maar zeker ook met de Nederlanders die hen hier zo gastvrij hebben ontvangen. Ze kunnen dit echter niet alleen en dus is alle hulp welkom. Wie kan helpen met…

  • het bekendmaken hiervan bij alle Oekraïners in de regio?
  • de workshops?
  • koken of uitserveren?
  • opbouwen en afbreken?
  • met het vervoer van al die Oekraïners die geen eigen vervoer hebben naar het festival en terug?

Wie is zanger(es) en wil bijdragen aan het feestgevoel? Kortom, wie wil en kan helpen of vragen heeft kan een bericht via Whatsapp sturen naar:
In het Nederlands: Peter Fekkes – 0654378912
In het Oekraïens: Oksana Maniakalo- 0645672648

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button