Hollands Kroon

Drie daklozen bivakkeren in tentjes op de Lagedijk

Twee hebben zicht op een normale woning

Advertentie:

Anna Paulowna – Tussen de N249 en de Lagedijk ligt een stuk bos waar drie personen bivakkeren. Het lijkt op een mini-camping, maar dan zonder stromend water en elektriciteit. Mike, Dave en Bas hebben daar sinds enkele maanden hun tent opgeslagen omdat zij dakloos zijn. De redenen hiervoor zijn verschillend.

De 38-jarige Bas zat in een huurhuis en is volgens zijn zeggen bedreigd door enkele mannen om wiet in zijn woning te kweken. Hier is de woningbouwvereniging achter gekomen en heeft hem, als huurder, op straat gezet. Bas is wel de enige van de drie die nog werk heeft. Dave van 28 is door privéproblemen met zijn toenmalige vriendin ook op straat komen te staan. De 27-jarige Mike heeft vroeger veel uitgehaald en heeft hiervoor zijn straf uitgezeten. Als laatste had hij een huurwoning in Hollands Kroon, maar werd hier uitgezet omdat hij geluidsoverlast zou hebben veroorzaakt.

“Ik heb nog met de buren gepraat, maar niets hielp. Het lijkt wel of ze mij om mijn verleden telkens moeten hebben. Ik probeer momenteel mijn leven weer op de rails te krijgen en daar ga ik voor. Gelukkig zitten wij hier goed in het stukje bos en heeft niemand last van ons. Zelfs de gemeente weet dat wij hier geen overlast veroorzaken en komt zelfs af en toe wat flessen water brengen”, aldus Mike.

Andere instanties weten ook van de ‘minicamping’, maar zolang zij geen overlast veroorzaken wordt het gedoogd. Omdat er ook enkele honden lopen is de dierenpolitie langs geweest, maar zij konden niets verkeerd aan de dieren constateren. Het zal over een tijdje wel iets rustiger worden, want Mike kan straks een woning krijgen en ook Dave heeft goede vooruitzichten op een woning. Blijft alleen Bas nog over en die weet het nog niet.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Hij mag zijn honden wel wen aan gaan lijnen als hij door het dorp loopt. Dat zou een stuk beter gaan.

Wellicht ook interessant

Back to top button