Buurtcirkel Den Helder van start

Den Helder – De Buurtcirkel gaat komende maand van start in Den Helder. Inmiddels hebben zes deelnemers zich aangemeld voor de Buurtcirkel. De eerste bijeenkomst in Nieuw Den Helder is op donderdag 19 september om 19.00 uur. Er is nog voldoende plaats voor nieuwe deelnemers.

Buurtcirkel gaat de strijd aan met eenzaamheid. De groep is er voor elkaar. Een ieder heeft kwaliteiten en deze kunnen inzet worden om elkaar te helpen. De groep kan ook samen dingen ondernemen. Deze methode komt overgewaaid uit Engeland en heeft intussen door heel Nederland voet aan de grond gekregen.

Wonen Plus Welzijn is de welzijnsorganisatie die de Buurtcirkel ondersteunt, door middel van een coach en een vrijwilliger. Een Buurtcirkel bestaat uit maximaal 9 tot 12 mensen, die wekelijks bij elkaar komen. Doel: Leer mensen in de buurt beter kennen. Naast dat je je geholpen en nuttig tegelijk voelt, leert de praktijk dat er nieuwe contacten ontstaan waardoor je je minder eenzaam zult voelen.

Samenwerking
De Buurtcirkel is een samenwerking met de gemeente Den Helder, Woningstichting, zorg- en welzijnspartijen en de landelijke Buurtcirkel. Er zijn is ook een Buurtcirkel in de gemeente Schagen. De Buurtcirkels in Hollands Kroon en Texel zijn in oprichting.

www.Buurtcirkel.nl – Aanmelden of informatie over de Buurtcirkel Den Helder: Bea Jongejan, b.jongejan@wonenpluswelzijn.nl, tel. 0224-273140.

Mobiele versie afsluiten