Den Helder

Even geen water in het ziekenhuis

Advertentie:

Het Noordwest Ziekenhuis, locatie Den Helder, kampte zondag enige tijd met een gebrek aan stromend water. Patiënten en medewerkers kregen flesjes water uitgereikt. Inmiddels is een succesvolle bypass geïnstalleerd. De storing werd veroorzaakt door een kapotte ondergrondse pomp. De kelder van het ziekenhuis liep hierdoor onder water.

De bypass die het ziekenhuis voor ogen had is succesvol geïnstalleerd. Daarmee wordt de pomp omzeild en kan het water weer door de leidingen stromen. “Alles loopt voorspoedig”, vertelde een woordvoerder van het ziekenhuis zondagaan NH Nieuws. “Elke afdeling heeft een eigen protocol om hiermee om te gaan, er zijn geen problemen geweest.”

De timing voor de waterproblemen kan niet slechter. Vanwege de aanhoudende hitte is sinds zaterdag het Nationaal Hitteplan van het RIVM van kracht. Vanwege een dreigende hittegolf worden mensen – vooral die in kwetsbare groepen – gevraagd extra water te drinken.

Bron: LOS Mediapartner NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button