Cultuur/Natuur

Expositie Jan Drent bij de Kunstuitleen

Advertentie:

De fotografische werken van Jan Drent zijn van 31 augustus tot en met 12 oktober te zien bij de Kunstuitleen. Gelijktijdig is er een foto expositie in de Kunsthal samengesteld door Jan Theun van Rees, met de naam “Gegeven Ruimte”.

De fotowerken van Jan Drent

Jan Drent is bioloog. Hij is geïnteresseerd in hoe een actuele toestand gevormd wordt door onderliggende processen. Een toestand die je kan vastleggen met een momentopname.

Haalbaar herhaalbaar staat in de uitvoering voorop, hij blijft daarom dicht bij huis. Bijna dagelijks maakt hij nu sinds een aantal jaar vanaf enkele vaste standpunten bij hem in de buurt een foto. Deze foto’s stelt hij samen tot een collage op een manier die maakt dat je de seizoenen elkaar ziet opvolgen. Ook andere verandering of gebeurtenissen in de omgeving rond het onderwerp worden zichtbaar. Het gaat hierbij niet om dat ene mooie plaatje, het individuele beeld is hierbij ondergeschikt.

Oefening
De uitvoering van een dergelijk project dwingt je om te kijken en te ervaren wat er buiten gebeurt. Je gaat dingen zien die je anders waarschijnlijk had gemist. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar bijvoorbeeld ook de uitbarsting van groen in het voorjaar. Tegelijkertijd is het eindeloos herhalen van het fotograferen van eenzelfde onderwerp een oefening in de fotografie. Een oefening over hoe bepalend licht, lucht en wolken of soms mist zijn voor wat je ziet of niet ziet op een foto. Tenslotte volgt de puzzel hoe de beelden samen te voegen en deze te presenteren als één geheel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button