Zakelijk

Nauwe samenwerking ROC Kop van N-H en Zorggroep Tellus

Advertentie:

Den Helder – De besturen van ROC Kop van Noord-Holland en Zorggroep Tellus hebben voor de zomervakantie een intentieverklaring ondertekend. Studenten kunnen vanaf nu bij Zorggroep Tellus alle facetten van maatschappelijke zorg leren. Midden in de praktijk.

Voorzitter van bestuur ROC Aad de Wit legt uit: “We blijven erbij dat leren in de praktijk de beste basis geeft voor mbo-studenten. Daarom willen we als school duurzame relaties met de bedrijven en organisaties om ons heen. Zo kunnen we samen bepalen hoe stages eruit zien en wat de studenten daar leren en maken we dus ook samen studenten klaar voor de toekomst.”

De samenwerking omvat ook het samen ontwikkelen van opleidingstrajecten, wat er in de praktijk op neer komt dat Zorggroep Tellus evalueert en adviseert over onderwijsonderdelen. Bestuurder van Zorggroep Tellus, Wilco van der Most, vult aan: “De studenten van vandaag zijn onze werknemers van de toekomst. We willen ze graag goed begeleiden en ze echt een deel van de basis meegeven. Door duurzaam samen te werken kun je dat naar een hoger niveau tillen.”

Praktijkgestuurd
Opleidingsmanager Welzijn Petra Roorda legt uit waarom ze binnen de opleiding zo focussen op praktijkgestuurd leren: “Zorg en Welzijn zijn branches waar je véél uit boeken kunt leren, maar lang niet alles. Door heel bewust te zijn van de waardevolle praktische kant van onze opleidingen, zorgen we ervoor dat de student leert hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Want welke dilemma’s komen voorbij? Hoe doe je het in een stressvolle situatie? Wat beslis je? Wat speelt er in je vakgebied wat meer aandacht nodig heeft? En hoe gaat dat bij een andere organisatie? Door zo bewust praktisch op te leiden maak je de studenten zelfverzekerder, de toekomstige werkgever tevredener en de opleiding toch ook enerverender en nuttiger.”

Zorggroep Tellus creëert een omgeving die aansluit bij het leven van haar cliënten, zodat zij dit zoveel als mogelijk naar eigen wens kunnen voortzetten. Dit komt tot uiting in hun motto: ‘Leef je eigen leven!’ Met de intentieverklaring breidt de al bestaande samenwerking uit tot een duurzame relatie. Voor het schooljaar 2019-2020 betreft het de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 3 bbl, meegaand in het traject Praktijkgestuurd leren.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button