Sport

Start nieuwe seizoen bij gymvereninging Advendo

Advertentie:

WIERINGERWERF Gymvereniging Advendo heeft aanbod voor jong en oud, actief of juist wanneer gezelligheid meer voorop staat. Voor iedereen is er een passend aanbod. Ook binnen de Cultuurschuur worden lessen verzorgd.

Op de dinsdagochtend starten eerst de Soepele Mannen. Een groep van 21 mannen verzameld zich in de oude Raadzaal om onder leiding van Klazien Bakker eens flink te bewegen. Wegens overgroot succes starten we dit nieuwe seizoen met twee groepen van deze soepele mannen achter elkaar.

Een uur later, wanneer de mannen aan de koffie zitten, starten de Powervrouwen. Hetzelfde programma, maar dan met een zaal vol vrouwen. Advendo heeft 7 lesmomenten voor ouderen in de week, waarvan er drie op de dinsdagochtend in de Cultuurschuur.

‘Bewegen is erg belangrijk, vooral als je ouder wordt’, aldus Klazien Bakker. Wanneer je niets aan sport doet verlies je vanaf je 30e 1% per jaar aan spierkracht. Op deze manier heb je op de leeftijd van 80 jaar nog maar de helft van je spierkracht over. Daarom is het heel belangrijk te blijven bewegen’. Tijdens de lessen worden deelnemers op hele laagdrempelige wijze uitgedaagd te bewegen, waardoor je beduidend langer vitaal blijft.

Valpreventie
Nieuw in het aanbod zijn de cursussen in valpreventie, die Klazien vanaf het najaar gaat verzorgen. ‘de lessen leren je niet hoe je moet vallen, maar leren je voorkomen dat je valt. De lessen richten zich op verschillende onderdelen, het is een combinatie van spierversterkende oefeningen voor zowel het bekken en de bovenbenen, maar ook een stukje theorie over hoe je je huis het beste in kunt richten. Het is echt verbazingwekkend hoe eenvoudig de oefeningen zijn, maar hoe ontzettend groot het effect’. Dit 13-weeks programma wordt grotendeels door de zorgverzekering vergoed. Aan het begin van de reeks, maar ook achteraf, wordt een test gedaan zodat je kunt zien hoe groot de verandering is.

Over deze nieuwe cursus worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd, op 5 september in het MFC in Kreileroord en op 12 september in het Tweede Huis in Slootdorp. Beide bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 12.00. Meer informatie is nu al te verkrijgen op de website van Advendo.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button