112Texel

Voortvluchtige tbs’er Henk E. aangehouden op Texel

Advertentie:

Texel – Voortvluchtig tbs’er Henk E., die onder meer wordt verdacht van een overval op de Aldi in Den Helder, is woensdagmiddag aangehouden op Texel. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat aan NH Nieuws weten dat dat is gebeurd ‘na een tip van een Texelaar’.

Waar op het eiland E. is aangehouden is nog niet bekendgemaakt, al laat de woordvoerder wel weten dat de arrestatie rustig is verlopen. Dinsdag werd bekend dat de politie E. verdenkt van de overval op de Aldi in winkelcentrum Schooten Plaza in Den Helder. Via Opsporing Verzocht kwam naar buiten dat E. de afgelopen weken niet alleen in Zeeland, maar ook op Texel en in Den Helder was gezien.

E. onttrok zich op 4 juli aan zijn tbs-behandeling in een kliniek in Rotterdam. Hij pleegde dat zelfde weekend een inbraak in Zeeland, werd betrapt, maar wist te ontkomen. Op 27 juli werd hij op station Rotterdam Centraal gezien.

Treintje politieauto’s
Eerder op de dag werd op meerdere plekken in Noord-Holland al een treintje onopvallende politieauto’s waargenomen. Die reden met hoge snelheid richting Den Helder, en zijn daar – zo blijkt uit beelden in handen van NH Nieuws – de TESO-ferry opgereden. Omdat het om een lopend opsporingsonderzoek ging, wilde het OM eerder op de dag niet bevestigen dat colonne onderweg was om E. aan te houden.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button