112Hollands Kroon

Boa’s Hollands Kroon krijgen bodycams

Hollands Kroon – De buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) maken tijdens hun werk veel mee op straat. Soms krijgen zij ook te maken met dreigende situaties. Daarom heeft het college van Hollands Kroon besloten dat deze Boa’s uit voorzorg bodycams gaan dragen.

Een bodycam is een kleine camera die de handhaver op het uniform draagt. De bodycam kan videobeelden opnemen. Tijdens hun dienst dragen de Boa’s deze bodycam. De bodycams staan op stand-by en worden alleen aangezet als er een onveilige situatie voor de handhavers ontstaat. De beelden die worden gefilmd, worden automatisch opgeslagen.

Hoe werkt dit?
De handhaver zet de camera aan bij een onveilige situatie of als de handhaver zich onveilig voelt. De handhavers zullen voor dat de bodycam aangaat dit aangeven bij de betrokkene. Pas wanneer de handhaver op de opname knop drukt filmt de camera.

De beelden die worden gemaakt, slaat de camera in een speciaal computerprogramma op. De handhaver kan de beelden niet op straat bekijken. Pas als de handhaver weer op kantoor is, zijn de beelden in een beveiligde omgeving op de computer te bekijken. De beelden blijven maximaal vier weken bewaard. Daarna worden deze verwijderd, behalve als er volgens de wet een reden is om dit niet te doen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button