Den Helder

Controle op thuisquarantaine; 2 boetes in Den Helder

Adverentie

Den Helder – Binnen de gemeente Den Helder zijn de afgelopen periode twee boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de verplichte thuisquarantaine na een reis naar het buitenland.

Verplichte quarantaine betekent dat reizigers verplicht tien dagen thuis (thuisquarantaine) blijven na een verblijf in een zeer hoogrisicogebied. Deze quarantaineplicht geldt ook voor reizigers met een vaccinatie- of herstelbewijs. WIe uit een hoogrisicogebied komt heeft ook een quarantaineverklaring nodig. Die verklaring is via de website van de rijksoverheid online in te vullen. Er wordt gecontroleerd op zowel een quarantaineverklaring als de quarantaineplicht. Ook het niet hebben van de quarantaineverklaring kan een boete opleveren, zo benadrukt de gemeente Den Helder.

Weten of u in quarantaine moet? Doe dan de quarantaine check via https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button