Hollands KroonVideo

Fietspad langs Wierdijk officieel geopend (video)

Adverentie

Hollands Kroon – Het zeven kilometer nieuwe fietspad langs de Wierdijk is tijdens de officiële opening door tientallen genodigden goed ingereden. Bijna anderhalf jaar is er gewerkt aan het pad dat grotendeels langs de gerestaureerde Wierdijk ligt.

Het project is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon en Staatsbosbeheer met subsidie van het Waddenfonds. Loco-burgemeester Mary van Gent kreeg uit handen van Gedeputeerde Esther Rommel het naambord van het nieuwe fietspad en hiermee is het officieel eigendom van de gemeente Hollands Kroon.

Na de overdracht gingen alle aanwezigen op de fiets om een gedeelte van de route af te leggen. De reacties waren zeer positief en een ieder genoot van het mooie landschap. Het nieuwe fietspad ligt tussen De Haukes en Oosterland en is te volgen via de knooppunten 21 – 50 – 37 – 51 – 32 – 55.

Hieronder een extra video waarin de route wordt beschreven.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button