Hollands KroonPolitiek

Gemeentewerf Anna Paulowna verkocht aan Probedrijven

Hollands Kroon – De voormalige gemeentewerf aan de Randweg in Anna Paulowna wordt verkocht aan Probedrijven. De gemeentewerf is voor de gemeente Hollands Kroon overbodig geworden sinds de nieuwe gemeentewerf in Wieringerwerf gerealiseerd en in gebruik is genomen. Probedrijven die de werf al huurde neemt het nu over en wordt eigenaar van het geheel. Probedrijven is zelf eigendom van de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.

Probedrijven is een sociaal gedreven onderneming en biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit was deels de reden dat de werf onderhands verkocht is aan het bedrijf: “We hebben om twee redenen gekozen om deze werf onderhands te verkopen aan Probedrijven. Allereerst was zij al huurder en heeft haar directie aangegeven hier graag te willen blijven zitten. Omdat het daarnaast een bedrijf met een maatschappelijke insteek is, waar wij als gemeente Hollands Kroon medeaandeelhouder van zijn, wilden wij Probedrijven als eerste de mogelijkheid geven om het pand aan te kopen”, aldus wethouder Theo Groot.

De groenvoorziening van Probedrijven, genaamd Progroen & milieu, gaat gebruik maken van de locatie in Anna Paulowna. Deze tak van het bedrijf is gespecialiseerd in groenonderhoud en huurde in het verleden ook al een gedeelte van de werf. Probedrijven is erg blij met de aankoop: “We hebben eerder panden gekocht in de gemeente Schagen en Den Helder, maar in Hollands Kroon hebben we een dergelijke investering nog niet gedaan. Het is goed voor onze mensen, het bedrijf en de continuïteit van de relaties om in elke aandeelhoudende gemeente te investeren”, aldus Erik Heemskerk, directeur van Probedrijven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button