Texel

Texelfonds sponsort kaken vinvis Ecomare

Advertentie:

Texel – Goed nieuws voor Ecomare: het Texelfonds sponsort de onderkaken van het skelet van de gewone vinvis! Het fonds helpt zo het 18-meter lange skelet van de walvis terug te halen naar Texel en tentoon te stellen bij Ecomare.

Het kadaver van de enorme walvis spoelde in 2018 aan bij Paal 17, waarna de botten naar de preparateur in Friesland zijn gebracht. Daar zijn ze schoongemaakt en opgeslagen, tot Ecomare een plek en budget zou hebben om het gigantische skelet tentoon te stellen. Vanwege de pensionering van de preparateur werd deze vraag extra urgent en heeft Ecomare besloten een sponsoractie te starten om het te bekostigen.

De sponsoractie loopt inmiddels enkele weken en er zijn al heel wat botten ‘vergeven’. Wie symbolisch een bot wil sponsoren, kan zelf kiezen welke. Kies je bijvoorbeeld voor een wervel, dan krijg je een hals-, rug- of staartwervel toebedeeld en ontvang je daarvan een certificaat met uitleg over het specifieke bot en algemene informatie over de vinvis. Bij een donatie vanaf € 50,- volgt er bovendien op een later moment een uitnodiging voor de opening.

Om de actie voor iedereen toegankelijk te houden, zijn er botten in verschillende prijsklassen te kiezen. Het sponsoren van een balein kost bijvoorbeeld maar € 10,-. De twee onderkaken waren samen 1000 Euro en staan nu dus op naam van het Texelfonds. Er zijn echter nog genoeg andere botten te kiezen. Kijk daarvoor en voor meer informatie op ecomare.nl/sponsorhetskelet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button