Overige

Tips om meer naamsbekendheid te krijgen

Of je nu net een nieuw merk opgestart hebt of je al jaren dezelfde onderneming hebt, het is een doelstelling van bijna iedere ondernemer om meer naamsbekendheid te genereren. Dit zorgt ervoor dat je bekend bent bij de doelgroep en dat zij dus ook sneller naar je toe komen als ze een product of dienst van je nodig hebben. Maar hoe vergroot je nu precies die naamsbekendheid? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee!

Advertising

Een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten is door middel van advertising. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan display advertising, maar ook aan het adverteren op social media. Sites zoals Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter bieden veel mogelijkheden voor een organisatie om zichzelf te promoten. Zo kun je met een relatief laag bedrag een grote groep mensen bereiken met een advertentie. Het voordeel hiervan is ook dat je de advertentie helemaal kan inrichten op de doelgroep zelf. Zorg er dus voor dat je weet wie je doelgroep is, waar ze zich bevinden (op welke platformen dus) en wat hun interesses zijn. Dan kun je heel specifiek een online advertentie op deze doelgroep targeten.

Growth hacking

Hiernaast is het goed om inzicht te krijgen in de onderdelen van een organisatie die verbeterd kunnen worden, om zo verder te kunnen als organisatie. Een growth hacker focust zich dan ook op de groei van een organisatie door te experimenteren met data. Zo worden groeikansen opgezocht en kan je product of dienst geoptimaliseerd worden wat weer zorgt voor extra naamsbekendheid. Growth hacking is vooral handig voor startups, vanwege de beperkte budgetten en middelen. Growth hacking is daarom ook niet voor niets een groot onderdeel geworden van marketing.

Promotiemateriaal

Verder is het natuurlijk ook altijd goed om te investeren in promotiemateriaal. Denk aan relatiegeschenken om je klanten te bedanken maar ook aan promotiemateriaal om nieuwe klanten te werven. Ga bijvoorbeeld op een beurs staan met een goodiebag en deel deze uit of bezoek netwerkbijeenkomsten en leg hier visitekaartjes neer. Dit zijn nog steeds erg goede oplossingen voor het vergroten van je naamsbekendheid! Zorg er wel voor dat je promotiemiddelen er netjes en verzorgd uitzien. Een powerbank cadeau geven die het binnen de kortste keren begeeft is natuurlijk zonde en laat daarnaast ook geen goede indruk achter op de doelgroep die je juist wil bereiken.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button