Den HelderPolitiek

Jan de Leeuw is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Gemeenteraadslid Jan de Leeuw is de nieuwe fractievoorzitter van PvdA Den Helder, zo laat de partij op haar eigen website weten. Hij zal de partij vanuit de raad leiden, wanneer Peter de Vrij vanaf aanstaande maandag wederom als wethouder geïnstalleerd is. Ben Spandaw neemt plaats op de raadszetel die daardoor vrijkomt.

De Leeuw was al langer actief als commissielid voor de Helderse PvdA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart stond hij op plek drie van de kieslijst. De PvdA kreeg twee zetels, maar omdat Monica Anthonijsz, de nummer twee, besloot haar plek af te staan kwam De Leeuw toch in de raad. In een interview op LOS radio kort na de verkiezingen gaf hij aan best open te staan voor het fractievoorzitterschap, mocht het zo zijn dat De Vrij weer als wethouder aan de slag kon.

De nieuwe fractievoorzitter benadrukt het belang van de gemeentepolitiek in een periode van grote uitdagingen: “Ze zeggen wel eens dat de gemeentelijke politiek ver afstaat van mensen. De afgelopen vier jaar heb ik tijdens mijn commissiewerk gemerkt dat ook gemeentelijke politiek diep in kan grijpen in het leven van mensen. De komende tijd komt er veel op ons af; of het nu gaat om wonen, maandelijks zien rond te komen, de dure gas en elektra, gezondheid of klimaat, niets doen is geen optie. Wat mij en de PvdA betreft staat hierbij de vraag ‘Wat betekent dit alles voor de leefbaarheid van gewone mensen in onze stad?’ telkens weer centraal.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button