NieuwsUitgaan

Lenny Kuhr in Cultuurkerkje Oudesluis

Hollands Kroon – Lenny Kuhr, een icoon van de Nederlandse muziek, bracht begin 2022 haar nieuwe album, ‘Lenny Kuhr’ uit. De presentatie was in de poptempel Paradiso. Mede gebaseerd op haar positieve ervaring van 2019 keert ze op zaterdag 10 september terug voor een optreden in het Cultuurkerkje Oudesluis.

Lenny zingt nummers uit haar grote en levendige repertoire. De kers op deze taart is het album dat door het label Excelsior is uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr. Excelsior zag er wat in om de zangeres ‘in de herfst van haar leven’ opnieuw tot artistieke bloei te brengen, wat goed gelukt is. Volgens de recensenten zingt Lenny beter dan ooit.

Het is een album waarop ze uit haar comfortzone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Stef Bos schreef het nummer ‘Nog steeds een troubadour’. Ook Spinvis en Elke Vierveijzer schreven een nummer. Ook zingt ze een liedje van haar dochter Daphna en van haar in 2014 overleden partner Herman Pieter de Boer.

De nieuwe titelloze plaat van Lenny Kuhr is een rijk gearrangeerd popalbum. “Ik voelde me gedragen door de muziek,” zegt Kuhr over haar 33e album. Lenny Kuhr loopt over van de vitaliteit: elf ijzersterke en gevarieerde liedjes, gezongen met de nog steeds spatzuivere stem van Kuhr, met veel gevoel gearrangeerd door Reyer Zwart.

“Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen.” aldus Kuhr.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button