Kop van Noord-Holland

Mirjam Holwerda maakt bestuur Sarkon compleet

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Mirjam Holwerda (48) start 1 november als bestuurder bij Sarkon, de onderwijsorganisatie voor katholiek basisonderwijs met 19 scholen in de kop van Noord-Holland. Holwerda vervult hiermee de vacature die is ontstaan na het aangekondigde vertrek van interim-bestuurder Carin Doodeman. Sarkon mocht zich verheugen in een aantal goede kandidaten voor de functie. De keuze viel op Holwerda vanwege haar brede kennis en ervaring die goed aansluiten bij de plannen en ambities van Sarkon op het gebied van onderwijs- en organisatieontwikkeling.

De eerste jaren van haar loopbaan stond Mirjam Holwerda voor de klas, ze werkte met kleuters, maar ook met kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs. Vervolgens was zij onder andere onderwijsadviseur en consultant, waarbij zij zich onder meer bezighield met het ontwikkelen van onderwijsinhoudelijk beleid op strategisch niveau voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) scholen in Noord-Nederland. Ook adviseerde en begeleidde zij bij veranderprocessen, en stuurde ze projectgroepen en teams aan vanuit die rol.

Sinds 2009 werkt Holwerda als directeur in het basisonderwijs. Vanaf 2016 is zij directeur onderwijsteam bij Kyk Primair Onderwijs in het noorden van het land. In deze functie geeft zij leiding aan het managementteam van vier scholen, begeleidt zij de bestuurlijke fusie die de organisatie doormaakt en is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles bestuur en organisatie en HRM. Daarnaast heeft Holwerda ervaring als lid van de Raad van Toezicht van Elan Onderwijsgroep Noordwest Fryslân, en als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Radius, po Franeker, waar zij de succesvolle fusie tussen Stichting Radius en Stichting Fier begeleidde.

Over haar werkervaring zegt de nieuwe bestuurder: “De ervaring die ik meeneem is de overtuiging dat het onderwijs zo ingericht moet zijn dat we kinderen en elkaar écht kunnen zien. Dat de school een waardevolle plek is waar onze toekomstige wereldburgers plezier in leren ontwikkelen en zo samen leren voor het leven.”


Mirjam Holwerda

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button