Uitgaan

Wijkmanifestatie De Schooten voor jong en oud

Advertentie:

Den Helder – Bewoners van de wijk De Schooten van alle leeftijden kunnen genieten van een feestelijke wijkmanifestatie met als titel: ‘De Schooten leeft! Een belevenis voor jong en oud.’ Het evenement vindt plaats van 10 uur tot ongeveer 16.30 op zaterdag 2 september. Vrijwilligers die mee willen helpen zijn van harte welkom.

Heiligharn
Toen de organisatie in 2022 besloot een nieuwe locatie-invulling te maken van de wijkmanifestatie was dit een succes.
Hierbij was het podium verplaatst naar de Baljuwstraat. Maar de activiteiten op en om de vijver werden wel gemist. Dit gold extra voor alle activiteiten op en om het water door de scouting. Tot grote vreugde zal Scoutinggroep Jutters Willemsoord dit jaar weer hun activiteiten op- en om de vijver van het Heiligharn uitvoeren. De modelboten zullen ook weer op het water aanwezig zijn.

Jongeren

Daarnaast zal er een klein tweede podium achter de supermarkt AH komen met een invulling gericht op de jongeren. Hier zullen diverse jongerenacts een optreden verzorgen en worden er sportieve activiteiten uitgevoerd. Ook zal er een klein Pannaveld voor straatvoetbalkunsten liggen en in winkelcentrum SchootenPlaza zal er een gaming-event plaatsvinden.

Kramen
De markt bevindt zich aan de voorzijde van het winkelcentrum en nabij multifunctioneel centrum de Boerderij. Er zijn nog een paar kramen beschikbaar, reserveren via Wijkmanifestatiedeschooten.nl
Dankzij sponsoring zijn de kramen gratis. Er dient wel een borg betaald te worden, die na afloop weer terug wordt betaald. Voor verdere informatie en/of reserveren kunnen geïnteresseerden terecht bij feestartikelenwinkel Kitty’s Heksenketel in het winkelcentrum.

Hoofdpodium
Het grote podium op de Baljuwstraat zal een allround programmering hebben met onder andere optredens van de topformatie Flair XS Special One, Wilco Koster & Friends, de dames Blitz en zangeres Ineke Bruin. De optredens vinden plaats vanaf 10.30 uur en de podiummuziek zal om 16.00 uur afgelopen zijn.

Springkussen
Nabij de Boerderij de Schooten worden o.a. een springkussen, klimwand en kinderdraaimolen geplaatst. Daarnaast verzorgt MFC de Boerderij het terras nabij het podium om bezoekers van een drankje te kunnen voorzien en tegenover is natuurlijk het gezellige buurtcafé De Bank.

De Wijkmanifestatie staat voor veel gezelligheid en variatie voor jong tot oud, waarbij de organisatie zeker een luisterend oor heeft voor alle input die door bezoekers ingebracht wordt. Kortom: “De Schooten leeft!”

Vrijwilligers gezocht
Daarnaast is de organisatie opzoek naar mensen die mee zouden willen draaien binnen het organisatieteam. Men is hard op zoek naar verjonging omdat een aantal leden na vele jaren een stapje terug gaan doen. Het bestuur is er van overtuigd dat er jongeren en volwassenen zijn die zich willen aanmelden. Ervaring is niet vereist en enige kennis met organiseren is meegenomen. Maar enthousiasme en inzet zijn de basis van succes en het helpen met een evenement is leerzaam en staat na afloop goed op je cv.

Voor aanmelden en eventuele informatie via de website en men kan ook terecht bij Kitty Heksenketel, vragen naar Kitty van der Stoop.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button