Den Helder

Kitetocht Hoek tot Helder voor de Hartstichting

Adverentie

Door deel te nemen aan de kitetocht Hoek tot Helder, komen 300 kiters zaterdag in actie voor de Hartstichting. “De wind is zaterdag uitermate geschikt voor de derde editie van deze immense tocht”, zegt organisator Martijn van Dijk. “We vertrekken van Hoek van Holland, waar we 130 kilometer aan ruwe Noordzee trotseren via de stranden van Scheveningen, IJmuiden en Camperduin, om vervolgens in Den Helder aan te komen. Nergens ter wereld bestaat er zo’n lange kitesurftocht waar deze immense afstand in een dag wordt afgelegd!”

Onder de kiters bevinden zich naast wereldkampioen kitesurfen Kevin Langeree ook andere fervente sportfanaten die zich voor de Hartstichting inzetten, onder wie Beau van Erven Dorens, Mark Tuitert, Rintje Ritsma en Lilian de Geus. Ze hebben 1,5 jaar getraind om het gevecht met de elementen aan te kunnen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ook Hugo de Koning, DGA van hoofdsponsor YoungCapital, waagt dit jaar de sprong: “Dit is echt de ’tocht der tochten’ voor kiters en ik kan niet wachten samen te strijden voor dit mooie doel.”

The sky is the limit
In Nederland leven zo’n 1,4 miljoen mensen met hart- en vaatziekten, van wie zo’n 100.000 onder de 35 jaar zijn. Een van deze jongeren is fervent kiter en 26 jarige hartpatiënt Sophie de Koning. Sophie kwam er op haar 17e na een sportkeuring achter dat zij een afwijkend ECG had. Sindsdien staat zij ieder jaar onder controle in het UMC. Sophie kitet zelf ook mee voor dit doel, dat haar persoonlijk raakt. “Het opgehaalde bedrag voor de Hartstichting is tot nu toe € 359.467”, zegt Sophie. “Dat is natuurlijk fantastisch, maar uiteraard willen we nog meer geld ophalen voor dit mooie, maar vooral belangrijke doel. Wat dat betreft is the sky the limit.”

Doneren kan nog via www.hoektothelder.nl/, ook alle verdere informatie is te vinden op de website.

Hoek tot Helder
Hoek tot Helder wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. Initiatiefnemer Martijn van Dijk: “Het stond al een tijd op mijn bucketlist om van Hoek van Holland naar Den Helder te kiten. Mijn 28 jarige vriendin heeft hart- en vaatziekten, dit gaf mij de aanleiding Hoek tot Helder voor de Hartstichting te organiseren. Ik had nooit verwacht dat het evenement uit zou groeien tot zoiets moois en dat de derde editie zelfs in 2 uur en 5 minuten zou uitverkopen.” Hoofdsponsor YoungCapital gaat samen met Mobiel.nl, DHG, Dockbite, Mystic en Slingshot de strijd aan voor het goede doel.

Hartstichting
Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werkt zij aan een hartgezonde samenleving. Dat doet de Hartstichting samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en businesspartners. De ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, op te sporen en zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financiert de Hartstichting wetenschappelijk onderzoek, geeft ze voorlichting en werkt ze aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button