Uitgaan

Laatste Historische rondleidingen “fort Erfprins” van het jaar

Adverentie

De laatste Historische rondleiding over het fort Erfprins van dit jaar is op zaterdag 5 oktober. Doorgaans is dit fort niet geopend voor bezoekers. Vrijwilligers van ’t Erfdeel, de oudheidskamer van ‘fort Erfprins’, verzorgen deze rondleiding in samenwerking met het toeristisch Informatiecentrum Willemsoord (TIW) elke eerste zaterdag van de maanden april tot en met oktober.

Van te voren aanmelden is belangrijk en iedere deelnemer dient, ook kinderen, een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 2 oktober, voor 11.00 uur bij het Informatiecentrum Willemsoord, gebouw 52A op Willemsoord in Den Helder of via telefoon 0223 616 100. De kosten bedragen € 5,- per persoon.

Ook bewoners buiten Den Helder kunnen zich aanmelden via een ‘Online Inschrijving’ op de website. De entreekosten kunnen alleen contant betaald worden bij binnenkomst in de ‘Oudheidskamer’ van de Keelpoort.

Toegang
Vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers terecht bij de Keelpoort van de MK Erfprins gelegen aan het einde van de Fortweg 1, 1782TD, zijweg van de Abel Tasmanstraat, in Den Helder. Toegang tot MK Erfprins is alleen mogelijk met het legitimatiebewijs dat bij aanmelden is opgegeven met bijbehorend nummer. Indien dit niet klopt wordt de toegang geweigerd.

Auto’s, motoren en fietsen kunt kunnen parkeert worden nabij de toegang. Voor meer informatie betreffende het fort, beveiliging, toegangscontrole en de rondleidingen, die nog plaatsvinden dit jaar, zijn te vinden op: www.forterfprins.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button