Den HelderUitgaan

Burendag in Den Helder

Gezellig met elkaar aan een bakkie bij het Leger des Heils aan de Vismarkt (DHfoto)

Den Helder – Op verschillende plaatsen in Den Helder werd zaterdag Burendag 2020 gevierd. Natuurlijk een wat andere opzet als anders, de Coronamaatregelen maakten grootschalige samenkomsten niet wenselijk. Zowel bij het Leger des Heils aan de Vismarkt als het Consuminderhuis was daarom niet veel ruchtbaarheid aan de samenkomst gegeven. Ze zijn eigenlijk wel een beetje verrast dat zonder de de publiciteit de aanloop gezellig en goed te noemen is, melden zowel Rev van het Leger de Heils als Petra van het Consuminderhuis.

Leger des Heils

Ad Biersteker begeleidt het schilderen tijdens de burendag (DHfoto)

Als sinds jaar en dag is het Leger te vinden aan de Vismarkt in de Visbuurt. Nieuw is dat ‘Bij Bosshardt’, een inloop huiskamer van het Leger des Heils, van de Loodsgracht nu ook verhuisd is naar de Vismarkt. “Aan de gracht was het een stuk rustiger met de inloop, hier zitten we midden in de wijk en dat voelt goed, en aan de aanloop te zien valt het ook goed” aldus een enthousiaste Rev. Al vanaf de ochtend komen steeds even mensen langs voor een bakkie en een praatje. Ook veel mensen die met hun hondje gaan wandelen komen langs en doen even een bakkie. “We hebben bij de dierenzaak om de hoek even een pak hondenkoekjes gehaald, gezellig toch!”, aldus een tevreden Rev. ‘S middag komt het muziekkorps van het Leger voor de gezelligheid ook nog even spelen.

Net als voorgaande jaren is Ad Biersteker ook dit jaar weer van de partij om mensen die langskomen te begeleiden met schilderen. Thema dit jaar is hartjes en hoe leuk is het dat elke bezoeker een wit leeg hartjes canvas krijgt om te beschilderen. “Ben je depri, gebruik donkere kleuren en ben je blij, lekkere felle kleurtjes gebruiken.” Alles mag van Ad en hij hoopt dat het verbindend werkt.

Consuminderhuis

Medewerkster Freya in de minibibliotheek in het Consuminderhuis (DHfoto)

Aan de Dintelstraat is in februari het Consuminderhuis geopend. Dit zit in het voormalige onderkomen van de Kleindierenvereniging H&O. Ze doen mee met de burendag, niet alleen voor de verbinding en de gezelligheid maar natuurlijk ook om te laten zien was we allemaal doen hier verteld medewerkster Freya. In februari gingen we open en tja, door de Corona moesten ze half maart al weer sluiten. Er is binnen het Consuminderhuis ruimte voor bewust leven, bewust met je financiën omgaan en bewust met spullen omgaan.

In en rond het pand vinden we een naaiatelier, een moestuin, een minibibliotheek en een repair café. Ook worden er verschillende demonstraties van de geboden workshops gegeven waarbij je zelf mee kan doen. Want met het stralende zonnetje  is een Yoga les van Senzadi Yoga en Coaching in de tuin van Consuminderhuis natuurlijk een feestje! En aan het einde van de eenrichtingsrondgang stond daar natuurlijk een lekker bakkie te wachten of voor de kleinere bezoekers een heerlijk glaasje Vlierbessenbloesemlimonade, zelf gemaakt door de vrijwilligers.

Vleermuishuisjes maken onder begeleiding van Jan Boshamer in het Consuminderhuis (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button