Succesvolle Ladies Night in sporthal de Brug

Den Helder – Het teken van de avond was Ladies Night in sporthal de Brug bij msv Zeemacht, vrijdagavond 25 september. Daardoor was de sporthal met inachtneming van de coronaregels volledig gevuld met enthousiast publiek. De damestak van de afdeling zaalvoetbal hoopt hiermee de sport weer volledig op de kaart te zetten in de stad Den Helder.

De aftrap voor deze avond was voor het tweede team van de meiden onder 17. Zij namen het op tegen Schagen United mo17-2. Beide teams kwamen goed voor de dag bij de start van de wedstrijd. Het spel ging over en weer en zo ontstonden er kansen voor beide teams. Uiteindelijk waren het toch de dames van het thuisteam die de kansen wisten te benutten. Het publiek dat aanwezig was kreeg een leuke wedstrijd te zien. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 4-2 en bleven de punten in Den Helder.

Zeemacht dames 2
De volgende wedstrijd op het programma was de wedstrijd tussen msv Zeemacht dames 2 en RTC 72 uit Zwaag. Waar de dames van msv Zeemacht vorige week nog een volle ziekenboeg hadden konden ze nu met een volledig team aantreden. Na een kleine aftastende fase werd duidelijk dat het thuisteam de verloren wedstrijd van vorige week van zich af wilde spelen. In de eerste helft kwam een aantal kansen voor msv Zeemacht, maar de keepster van RTC stond telkens goed. Het was Melanie Vaalt die de score wist te openen in de de eerste helft. De resterende tijd in de eerste helft bleef msv Zeemacht proberen de score uit te breiden, zonder resultaat. In de tweede helft werd het spel van het thuisteam, onder druk van RTC 72, slordiger. De tegenstanders maakten hier gebruik van, waarmee ook de stand veranderde. Al snel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, 1-1. Wat msv Zeemacht ook probeerde het mocht niet leiden tot doelpunten. Dit gebeurde wel aan de kant van de tegenstanders. Uiteindelijk kwam een eindstand van 1-3 op het bord te staan.

De dames 1
De derde en laatste wedstrijd van deze “Ladies Night” was er een die gespeeld werd op het hoogste niveau van Nederland, de eredivisie. De dames 1 van msv Zeemacht moesten het opnemen tegen de nummer 4 van vorig seizoen, zvv Den Haag. De eerste keepster van Zeemacht stond vorig seizoen nog onder de lat in Den Haag, dus ook voor haar was het een bijzondere wedstrijd. In deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen konden de coaches Dick van Stralen en Ferry van Loon beschikken over een bijna volledig team. Alleen Chantal Boon is nog niet van de partij, zij komt terug van een kruisbandblessure. Msv Zeemacht speelde het eigen spel en probeerde de bezoekers de wil op te leggen.

De ervaring in het bezoekende team maakte dat de kansen nog niet benut werden, maar na ongeveer 12 minuten spelen was het Joyce Kwast die vanaf de linkerzijkant verwoestend uithaalde en daarmee de keepster totaal verraste. De stand kwam op 1-0 en het in grote getale toegestroomde publiek reageerde bijzonder enthousiast. Het lukte Zeemacht om het spel te blijven maken en dat zorgde ervoor dat Celine van der Laan de 2-0 voor haar rekening kon nemen. In deze fase controleerde de thuisploeg de wedstrijd volledig. Aan het einde van het eerste bedrijf kreeg Den Haag nog wel een paar mogelijkheden, maar Dion Vasmeer stond een goede partij te keepen, waarmee ze haar oud ploeggenoten geen kans liet.

Melissa Zijlstra zorgde nog voor rust dat het thuisteam met een comfortabele voorsprong de rust in kon. Ze nam de 3-0 voor haar rekening. Na rust ging het spel op dezelfde voet verder. Den Haag ging slordig met de kansen om of Dion Vasmeer wist zich te onderscheiden. Maar met nog twee doelpunten van Melissa Zijlstra en twee doelpunten van Den Haag werd de eindstand bepaald op 5-2. Met deze overwinning in de eredivisie hebben de dames van msv Zeemacht laten zien dat ze team zijn dat mee kan komen op dit niveau.