Politiek

Senioren een interessante doelgroep bij arbeidsmarktbeleid Hollands Kroon

Advertentie:

Anna Paulowna – Burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon beloofde afgelopen gemeenteraadsvergadering de gemeenteraad te informeren via de bestuursrapportage of de jaarrekening over de consequenties voor de ambitie, als het gaat om krapte op de arbeidsmarkt en personeel.

Ze liet zich daarbij in een bijzin ontvallen dat er ook naar leeftijd werd gekeken om vervolgens aan te vullen dat dit, in het kader van discriminatie, natuurlijk niet mag. Gevraagd naar de uitleg over deze zinsnede geeft burgemeester Van Dam aan dat “men de selectieprocedure natuurlijk objectief en zonder vooroordelen doet, maar dat ook nadrukkelijk gekeken wordt naar senioren of pensionado’s met bepaalde kennis of kwaliteiten om ze te benaderen of behouden om de organisatie te versterken”.

“We kijken dus of bij sommige functies of vakgebieden waar we echt krapte ondervinden of mensen die de leeftijd naderen dat ze niet meer hoeven te werken of zij bereid zijn om langer door te werken. Maar ook mensen die al uit het arbeidsproces zijn gestapt vanwege hun leeftijd willen we kunnen benaderen om ze een aantrekkelijke aanbieding te doen als we die ervaring kunnen benutten. Het is een doelgroep die interessant is en omdat we gemiddeld een jonge organisatie hebben kunnen we best wat senioriteit gebruiken.”

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button