Cultuur/Natuur

Gedichtenbundel ‘Je hoeft je snavel niet te houden’ door Philip Otte

Advertentie:

Hollands Kroon – Recent verscheen de gedichtenbundel ‘Je hoeft je snavel niet te houden’ van dichter Philip Otte. Een unieke bundel met thema’s als liefde, geloven in jezelf en de goddelijkheid in jezelf zijn.

De gedichtenbundel ‘Je hoeft je snavel niet te houden’ omvat een verscheidenheid aan onderwerpen, maar wat de gedichten stuk voor stuk met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn geschreven op gevoel. Philip: “Elk gedicht is met liefde geschreven, met dankbaarheid aan het leven. Je kunt de gedichten interpreteren zoals je dat zelf wil, maar ik hoop de lezer in elk geval te verwonderen!”

Eind dit jaar hoopt hij een luisterboekversie van zijn gedichtenbundel uit te brengen. “Op dit moment ben ik de gedichten aan het inspreken in mijn eigen homestudio. Ook op YouTube ben ik actief. Een aantal jaren geleden had ik bij een lokale omroep zelfs mijn eigen Candlelight-achtige programma More Than Words, waarin ik mijn gedichten voordroeg.”

Over Philip Otte
Philip Otte (1964) werkt al meer dan 30 jaar als Mobiel Surveillant bij een beveiligingsbedrijf. Daarnaast is hij sinds zijn 18e actief in de radiowereld, als technicus en presentator bij lokale radiostations. Schrijven doet hij al sinds zijn 20e. Eerst korte verhaaltjes en later gedichten. “In de herfst van 1986 schreef ik al het gedicht ‘Bladeren’, dat later het eerste gedicht van de bundel ‘Zomaar gedicht’ werd. Bij huwelijken, overlijdens en verjaardagen werd mij regelmatig gevraagd of ik een gedicht wilde schrijven en voordragen.”

Tien jaar na het verschijnen van zijn eerste gedichtenbundel is ‘Je hoeft je snavel niet te houden’ nu verschenen. “Toon Hermans en Jos Brink waren mijn grootste inspiratiebronnen om te gaan dichten. Ik wilde ook mooie, korte verhalen schrijven. Ik woon samen met een hele lieve vrouw, Erika, die ook een inspiratiebron is en tevens mijn rots in de branding. Mijn grootouders, die mij grotendeels grootgebracht hebben, zijn eveneens een grote inspiratiebron in mijn leven. Zij hebben, net als ik, veel meegemaakt. Na het lezen van de bundel heb ik de lezer een klein kijkje in dit leven gegeven.”

‘Je hoeft je snavel niet te houden’ is te bestellen via onder andere Boekenbestellen.nl, Bruna.nl, Bol.com, Libris.nl en Philipotte.nl. De bundel is geschikt voor alle leeftijden. Een deel van de opbrengst van de bundels gaat naar goede doelen als de voedselbank en enkele lokale projecten. Boekdrukkerij Pumbo.nl doneert voor elke verkochte bundel 1 euro.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button