Cultuur/NatuurDen HelderJeugdVideo

Kinderboekenweek begint vroeg op OBS De Dijk (video)

Den Helder – De Kinderboekenweek staat voor de deur en de Helderse basisschool de Dijk begint er al vroeg mee. Dit jaar vertelden maar liefst twee kinderboekenschrijvers over hun vak, hun boeken en alles wat er bij komt kijken. De bedoeling? Kinderen aan het lezen krijgen en aan het lezen houden.

Kevin Hassing schrijft boeken voor kinderen vanaf groep vijf en is bekend van de serie Mus & kapitein Kwaadbaard. Voor het tweede deel heeft hij de Kinderjury prijs 2022 gewonnen. Hij moedigt de aanpak van de school aan: “Bijzonder om te merken dat de kinderboekenweek hier al zo leeft, terwijl deze nog niet eens begonnen is. Er wordt heel veel geklaagd over dat kinderen te weinig lezen, maar ik heb het idee dat klagen helemaal niet helpt. Volgens mij helpt het vooral om kinderen enthousiast te maken over lezen.”

Hassing kwam bij Deanne en Delano in de klas om te vertellen over wat hij zoal doet als schrijver. “Ik hou wel van lezen”, vertelt Deanne, “ik leer steeds meer woorden en zo ga je naar een hoger niveau en kun je meer verschillende boeken lezen”. Delano heeft de boeken over Mus & kapitein Kwaadbaard nog niet gelezen, maar daar komt als het aan hem ligt snel verandering in. “Het lijkt me heel leuk om te lezen. Ik hou heel erg van spannende boeken, en als het fantasy is.”

Pim Lammers is dichter en schrijver en richt zich op de jongere kinderen. Vandaag leest hij voor uit zijn dichtbundel en het boek Het Lammetje dat een Varken is. “Heel leuk om hier te zijn en om weer met de kinderen in contact te komen. Het is heel belangrijk om te weten wat er speelt in je doelgroep en om te zien hoe ze reageren op verhalen en gedichten.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button