Hollands KroonPolitiek

Meer woningen bij Groenhof in Breezand

Hollands Kroon – Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft het bestemmingsplan van de wijk Groenhof in Breezand aangepast. Zo is het nu mogelijk om 44 extra woningen te bouwen. Daarvan worden er 12 levensloopbestendig.

Binnen het huidige bestemmingsplan De Groenhof Breezand kunnen maximaal 128 woningen worden gerealiseerd. De locatie biedt volgens het college ruimte voor meer woningen, waarmee invulling kan worden gegeven aan de woningbehoefte zonder dat dit ten koste gaat van de ruimtelijke kwaliteit. Het voornemen van de gemeente is dan ook om in het gebied in totaal 172 woningen te realiseren. Een toevoeging van 44 woningen.

De wijk bestaat uit allerlei verschillende woningen. In het totale plan voor De Groenhof worden 31 vrijstaande woningen, 96 twee-onder-een-kapwoningen en 45 rijwoningen mogelijk gemaakt. Het plan voor nu is om 12 woningen als levensloopbestendig uit te voeren (blauw op het kaartje). Daarbij zijn alle voorzieningen gelijkvloers. Ook is er concreet zicht op een locatie voor 9 traditionele rijwoningen (rood op het kaartje). De tussenwoningen worden daarbij aangeboden als betaalbare koopwoning. De hoekwoningen als middeldure koopwoning. Waar de andere 23 woningen komen is nog niet duidelijk.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button