Cultuur/NatuurTexel

Netwerk ‘Van Hoge Berg tot haven’ in gebruik genomen

Advertentie:

Texel – Verspreid over natuurgebied de Hoge Berg op Texel zijn nieuwe informatieborden geplaatst. De borden bevatten teksten en afbeeldingen over de geschiedenis van de verschillende locaties en horen bij de route ‘Van Hoge Berg tot haven’. Het project is op 23 september officieel afgerond en geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst op de buitenplaats Brakestein.

Leendert den Berger, landmeter en opzichter van ’s lands werken in de achttiende eeuw, fungeert als gids op de route. De keuze viel op deze belangrijke historische Texelaar, omdat hij oud-bewoner is van de buitenplaats Brakestein en verschillende grote infrastructurele werken op het eiland heeft gerealiseerd. Op de borden van de route ‘Van Hoge Berg tot haven’ komt zijn beeltenis steeds terug. Hij was in eigen persoon ook aanwezig op de openingsbijeenkomst, vertolkt door Lodewijk Dros.

De route ‘Van Hoge Berg tot haven’ kan zowel wandelend als per fiets worden afgelegd. Er kan op elk punt gestart en geëindigd worden. Een handig startpunt is Museum Kaap Skil, waar een folder van de route verkrijgbaar is. Die folders zijn ook verkrijgbaar bij de Texelse bierbrouwerij, Schapenboerderij Texel en de Waddel. Van Hoge Berg tot haven’ is onderdeel van ‘Boeren, Vissers, Buitenlui’, een samenwerkingsproject voor het versterken van de cultuurhistorische waarde van het Hoge Berg gebied. ‘Boeren, Vissers, Buitenlui’ kon gerealiseerd worden dankzij bijdragen van het Waddenfonds, de Provincie Noord-Holland en STIFTexel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button