Den Helder

IJssalon Bella Gioia is overlast op Julianaplein zat en sluit de deuren

Adverentie

Den Helder – Bella Gioia gaat de deuren van hun ijssalon aan het Julianaplein sluiten. Ze zijn de overlast van de daklozen en verslaafden voor de deur meer dan zat en gaan 27 september voor de laatste keer open. “Ons hart huilt, maar we hopen op jullie begrip”, laat Bella Gioia weten in de Facebook-groep ‘Je bent Jutter als…

Bella Gioia gaf in april 2023 al aan zich te storen aan de problemen op het Julianaplein. Een vermeende doodsbedreiging was destijds de druppel die de emmer deed overlopen. Als gevolg hiervan besloot Bella Gioia uit protest de deuren te sluiten. De zaak zou in eerste instantie een week dicht blijven, maar na gesprekken met de gemeente waarin een aantal toezeggingen werden gedaan, werd besloten toch weer eerder open te gaan.

“Door de gemeente is beterschap beloofd, al is ons wel medegedeeld dat de piek nog moest komen”, laat Bella Gioia weten op Facebook. De ijssalon geeft aan dat de situatie niet veel verbeterd is en dat er dagelijks ’30 tot 40 man’ in het park rondhangt waar niet op gehandhaafd wordt.

IJstruck
De sluiting van het pand betekent niet het einde van Bella Gioia. De onderneming rijdt vanaf het voorjaar 2024 door Den Helder met een ijstruck, waarmee ze ijs gaan verkopen op markten en door de wijken.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

7 reacties

 1. Meer dan schandalig dat Den Helder door deze zaak (weer) negatief in het nieuws komt. We staan 2e op de lijst van steden in NH met de meeste lege winkelpanden. Wordt daar iets aan gedaan? Nee hoor, zelfs de mensen die de moed hebben om hier iets te ondernemen, worden in de steek gelaten. In plaats van hard op te treden tegen dit gespuis, laten we Den Helder liever een spookstad worden.

 2. Burgemeester en wethouders, jullie moeten je kapot schamen hiervoor. Niet alleen is deze ondernemer extreem de dupe van dit wanbeleid. Ook het eerste dat men ziet als men vanuit het station Den Helder inkomt is dat zooitje junks en alcoholisten. Fraai hoor.

 3. Er zou al een mogelijke oplossing zijn voor een nieuwe invulling van het pand.
  Pizza Costa?

 4. Wat een (financiële) ramp voor deze man met dank aan de gemeente. In de Helderse Courant staat onder meer het volgende: Het doel is dat wij – samen met onze maatschappelijke partners – overlastgevers zo snel mogelijk in een zorgtraject krijgen. Ook staat er: Toch is toezicht en handhaving niet de oplossing. Met andere woorden de overlastgevers die er voor gezorgd hebben dat Bella Gioia gaat sluiten worden met een fluwelen handschoen “aangepakt”. Bella Gioia heeft geinvesteerd in een ijssalon en is zijn geld gewoon kwijt!!! Het is werkelijk onbegrijpelijk. Aanpakken die gasten, net zo lang totdat ze Den Helder verlaten. Wie niet horen wil moet maar voelen. Deze mensen leven op kosten van de samenleving en als stank voor dank maken ze de ondernemers het leven zuur tot een fallissement aan toe. Ik heb er werkelijk geen woorden voor.

  1. Bedankt Jantje voor je citaat uit het NHD “Het doel is dat wij – samen met onze maatschappelijke partners – overlastgevers zo snel mogelijk in een zorgtraject krijgen.” Dit is al weer gelul van een buitencategorie van het gemeentebestuur. Misschien kunnen zij niet anders als onderdeel van falend bestuur in Nederland. Slap en absoluut ontoereikend. Anderzijds kunnen zij best eens een daad stellen al dan niet voldoend aan allerlei idiote regels. Wees eens flink en steekt uw nek uit. Overlastgevers is een totaal verkeerde benaming voor mensen die de samenleving ontwrichten.
   Vergeet uw doel maar. Ontwrichters van de samenleving hebben niets met uw doel te maken. Zij willen niet in uw beoogde zorgtraject. Zinloze actie derhalve. In Nederland gaan de samenleving langzaam maar zeker ten onder door erg veel gespuis. Ik hoef u de voorbeelden niet te noemen.
   Als ik het even bij de Helderse locatie blijf waar de ijsverkoper voor vlucht, dan heb ik het over het Stadspark, dat destijds is gerealiseerd met gemeenschapsgeld. Het zou volgens een wethouder een plaats van ontmoeting zijn. In het begin ja. Maar al snel zag je de mensen en kinderen en omwonende bejaarden er niet meer. Zij durfden veelal niet meer daar het aanhoudende geterroriseer van de zogenaamde overlastgevenden. Laat het gemeentebestuur nu eindelijk eens iets DOEN wat resultaat geeft.

 5. “Toch is toezicht en handhaving niet de oplossing”
  .
  achterlijke linkse knuffelgedoe, enige wat helpt bij deze doorgedraaide idioten is keihard optreden, softie Jan kent het spreekwoord “zachte heelmeesters maken stinkende wonden” zeker niet …… het hele land gaat naar de klote door dit achterlijke linkse zweverige gedoe, tijd dat er een keiharde rechtse stroming komt en het weer normaal gaat worden

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d