Uitgaan

Allerzielenviering in Oosterland

Al jaren is het traditie: de Allerzielenviering van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk op de eerste zondag van november. Ieder jaar wordt tijdens de viering stilgestaan bij wie niet meer bij ons is. Ieder jaar denken we aan de mensen die zijn weggevallen uit onze kring in het afgelopen jaar of eerder en is er gelegenheid een lichtje aan te steken.

“Steeds opnieuw staan we op deze dag bewust stil bij ons verdriet en bij de rouw en zoeken we troost en verbinding bij en met elkaar. Elk jaar opnieuw is het ook een uitdaging voor de werkgroep om te zoeken naar vorm en inhoud en een andere invalshoek te kiezen voor dit thema, dat iedereen kent en herkent.” Dit keer liet de werkgroep zich inspireren door het boekje “Stad vol ballonnen” van Femke van der Laan. Het boekje is een verzameling van de columns die zij schreef voor het Parool na het overlijden van haar man Eberhard, burgemeester van Amsterdam.

“Een viering waarin we gezamenlijk zoeken naar wegen om te gaan, als verdriet je vaste metgezel geworden is.” De teksten worden aangevuld met liederen die het thema muzikaal verwoorden, voor en met de kerkgangers gezongen door het Museumkoor onder leiding van Marco Mosk. Muzikale medewerking wordt verleend door Jan Dekker, orgel en Annet de Groot, contrabas.

De viering begint om 10.30 uur. Vanaf 10.15 uur wordt ingezongen. Na afloop is er koffie en thee en gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten. Iedereen is van harte welkom aan de Kerkweg 22 te Oosterland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button