Den Helder

Lading oud ijzer voor Helderse brandweer

Adverentie

Een flinke lading oud ijzer voor de brandweer. De meeste mensen denken vast: “wat moeten ze daar nou mee?”, maar het is uiteraard niet voor de opslag of eigen gebruik. Voor het ijzer krijgt de brandweer van Den Helder weer geld en dat wordt gebruikt voor het opknappen van de oude ladderwagen.

Zaterdagochtend haalden Frank Does en collega’s van de Helderse brandweer een flinke bak ijzer op bij het auto- en scootercentrum van de familie Bruin in de Helderse wijk De Schooten. Wout en Melvin van het afgebrande scooterbedrijf gaven aan nog wel wat oud ijzer te hebben en dus verzamelden de brandweerlieden ‘s morgens op de kazerne. Gewapend met een flinke container vertrokken ze richting het bedrijf in De Schooten, waar inderdaad een behoorlijke hoeveelheid ijzer op hen lag te wachten.

Los van een vooraf al gevulde bak oud ijzer mocht ook alles wat de heren op het terrein van het afgebrande pand konden vinden aan ijzer meegenomen worden. En er stond veel! “De brandweer heeft ons in de nacht van de brand geweldig geholpen, leuk dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor de jongens”, aldus Jos Bruin.

Ladderwagen
Met het geld dat het oud ijzer oplevert wordt verder gewerkt aan de restauratie van de oude, antieke ladderwagen. Voor die klus is zelfs de Stichting Ladderwagen Den Helder opgericht en ze zijn er al jaren mee bezig. Op allerlei manieren proberen ze het benodigde geld bijeen te brengen en dat gaat met kleine bedragen tegelijk, “maar alle beetjes helpen!’, meldt Does optimistisch. Een bedrag dat ze zouden krijgen via Dream or Donate ging grotendeels verloren, omdat de crowdfunder failliet ging. Daarna schoten velen echter te hulp, zoals zaterdag ook de familie Bruin.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button