Den HelderZakelijk

Dekamarkt succesvolle brood box pilot word uitgebreid

Den Helder – De door de Dekamarkt gestartte pilot met de Brood Box wordt verder uitgebreid. Drie filialen van de supermarktketen boden sinds half september dagelijks verschillende broodproducten van de dag ervoor aan via een app. In vier weken tijd kochten klanten driehonderd Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2-uitstoot.

Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt legt uit: “Ik ben echt supertrots dat we als eerste supermarkt de Brood Box na een succesvolle pilot uitrollen naar alle filialen. In slechts vier weken tijd verkochten we driehonderd Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2-uitstoot. Door de uitrol naar alle filialen van DekaMarkt kunnen we nog veel meer CO2 besparen en geven we het brood een tweede leven.”

Samenwerking Too Good To Go
DekaMarkt strijdt sinds maart 2019 samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt. In deze link meer informatie over de app. De Brood Boxen zijn binnenkort dus ook verkrijgbaar bij de filialen in Den Helder.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button