112

KNRM De Koog gealarmeerd voor zoekactie verward persoon

Texel – Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van station De Koog werd zondagavond 17:41 uur gealarmeerd voor een assistentie politie.

In eerste instantie werd niet geheel duidelijk wat er aan de hand was, maar na contact met de alarmcentrale bleek het te gaan om een zoekactie naar een verward persoon. De politie en ambulance waren al onderweg naar paal 21 en het KHV spoedde zich daar ook heen. Gezien de invallende duisternis was haast geboden. Na een korte zoektocht werd de telefoon van het slachtoffer uitgepeild richting het strand.

Een politie-eenheid die daar aangekomen was is te voet op pad gegaan. Bij paal 21 nam de KHV het ambulancepersoneel aan boord en zette zij de zoektocht voort. Na twee kilometer over het strand te zijn gereden, zag de KHV bij paal 23 een agent die het slachtoffer in het donker had gevonden. De desbetreffende persoon stond al in het water aan de kustlijn en de agent heeft het slachtoffer gerustgesteld.

De persoon werd aan boord van het KHV genomen en zo snel mogelijk terug vervoerd richting de ambulance bij paal 21. De ambulance ging direct richting de veerboot en vervolgens het ziekenhuis.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button