Hollands KroonVideo

Zwerfmondkapjes steeds groter probleem (video)

Advertentie:

Anna Paulowna – Wekelijks raapt Arnoud Blijdorp uit Anna Paulowna zo’n 75 zwerfmondkapjes op. En ook Roy Carter uit Amsterdam ziet ze iedere dag liggen en ruimt ze op. Deze week zijn Nederland Schoon en de Plastic Soup Foundation de campagne #MondkapjeGeenzwerfkapje gestart. Zij maken zich net als Blijdorp en Carter grote zorgen over het nieuwe ‘assortiment’ tussen het zwerfafval.

Op zoek naar zwerfafval struint zwerfie Arnoud Blijdorp een paar keer per week de omgeving rond het station en het winkelcentrum in het dorp af. Om het te verzamelen en op te ruimen, maar ook om het te registreren: “Dat doe ik al ruim zes jaar. In maart, met de uitbraak van het coronavirus, kwam ik af en toe wel eens een mondkapje tegen en latex handschoenen, maar de laatste weken is het aantal mondkapjes enorm gestegen. Dat is wel typerend voor de tijd waarin we leven.”

Blijdorp laat een tas vol papieren (medische) mondkapjes zien die hij de afgelopen week van straat heeft geplukt. “Ik bewaar ze nu coronaproof om mensen te laten zien: hier zijn we dus met z’n allen mee bezig.” Met een dringende oproep erna: “Koop liever wasbare mondkapjes in plaats van wegwerpmondkapjes. Dat is sowieso duurzamer en gebruik je wel wegwerpkapjes: gooi ze dan in de afvalbak. Dat scheelt mij ook een hoop werk.”

Lees verder bij mediapartner NHNieuws.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button