Den Helder

Aantal bijstandsgerechtigden daalt sterk in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De uitstroom van bijstandsgerechtigden neemt in Den Helder flink toe. Dat komt volgens de gemeente, omdat er veel vacatures zijn en omdat het team participatie van de gemeente de vacatures goed kan matchen aan mensen.

Dit alles maakt dat het aantal mensen die een bijstand ontvangen nu lager is dan voor de coronaperiode. Aan het begin van de coronaperiode stond de teller op 1584 mensen. Op het hoogste punt was dat 1670 en nu geeft de teller 1582 aan. Door het vinden van een baan hebben mensen niet langer bijstand nodig. Den Helder komt met 3,6 procent zelfs onder het landelijk gemiddelde van 3,7 procent aan bijstandsgerechtigden in verhouding tot het aantal werkende inwoners.

Pieter Kos, wethouder werk en inkomen: “dit laat echt een trendbreuk zien. We zien een stijgende uitstroom van mensen in de bijstand. Dat is voor iedereen winst. Voor de mensen die nu zelf in hun onderhoud kunnen voorzien en daarmee hun levensgeluk verbeteren. En voor werkgevers die zitten te springen om mensen en nu hun vacatures beter gevuld kunnen krijgen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button