Hollands Kroon

De laatste windmolen in de Wieringermeer?

Hollands Kroon – De laatste windmolen is maandag geplaatst in de voormalige Wieringermeer. Hiermee komt het totaal op 100. Vattenfall heeft met 83 molens de meeste molens in hun bezit en de stroomopbrengst van 50 hiervan gaat naar Microsoft.

Toen Vattenfall aan dit project begon, waren er drie partners: Vattenfall dat 50 windmolens wilde bouwen, een boerencollectief dat haar bestaande windmolens wilde vervangen door 32 grotere modellen en ECN dat er 17 wilde bouwen.

“Nadat we de overeenkomst met Microsoft hadden gesloten, heeft Vattenfall de windmolens van het boerencollectief overgenomen. Het Prinses Ariane Windpark van Vattenfall bestaat daardoor inmiddels uit 82 windmolens. Hoewel Microsoft een grote klant is van het windpark en gebruikmaakt van de productie van 50 windmolens, is er dus ook groene stroom beschikbaar voor de rest van Nederland, voor zowel particulieren als voor bedrijven”, aldus staat te lezen op de website van Vattenfall.

Website: https://group.vattenfall.com/nl/newsroom/persbericht/2020/vattenfall-opent-prinses-ariane-windpark-het-grootste-nederlandse-windpark-op-land.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button