Hollands Kroon

Inrichting openbare ruimte rondom Kindcentrum ‘Op de Elft’ gestart

Adverentie

Hippolytushoef – De bouw van het nieuwe kindcentrum ‘Op de Elft’ in Hippolytushoef schiet al aardig op. Inmiddels is de gemeente gestart met de inrichting van de openbare ruimte. Dit wordt uitgevoerd door Ten Brinke bestratingen. Er wordt een hemelwaterriool en een parkeerterrein aangelegd en het asfalt wordt vervangen.

Op de kruising van de Elft met de Slingerweg wordt de weg aangepast en vernieuwd. Verder wordt de Kiss & Ride zone aan de Slingerweg aangepast om meer parkeerplekken te maken. Als laatste wordt het trottoir verbreedt en komt er een fietspad. Daarbij probeert de gemeente zo min mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken. ‘Het rode pad’ naast de school is eerst aan de buurt en vervolgens wordt de Kiss & Ride zone aangepakt. Tot die tijd zijn de Elft voor het kindcentrum en het kruispunt met de Slingerweg bereikbaar.

Verkeersstremming volgend jaar
In januari 2022 start de gemeente met het aanpassen van het kruispunt Elft-Slingerweg, waardoor het doorgaand verkeer gestremd wordt. Er wordt een omleiding gemaakt en dit wordt met borden aangegeven. Omwonenden van het kruispunt Elft en de Slingerweg kunnen altijd te voet bij hun huis komen. In januari en februari zorgt de gemeente voor alternatieve parkeergelegenheid voor hun auto’s. De werkzaamheden zijn eind februari 2022 afgerond.

Het kindcentrum is de plek waar kinderen van 0 tot en met 13 jaar naar de opvang en school kunnen. De deelnemende scholen in het kindcentrum zijn OBS De Kei en de RKBS H. Henricusschool. Kinderopvang Hollands Kroon sluit aan voor de kinderopvang. De verwachting is dat het kindcentrum na de voorjaarsvakantie van 2022 in gebruik genomen wordt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button