Sport

HCSC wint na spelpauze ambulance blessure

Advertentie:

Den Helder – HCSC won zaterdag in de derde klasse met 1-0 van Beverwijk. De winnende treffer werd in de 96e minuut gemaakt door de talentvolle Dimas Zwart. Deze 16-jarige wist op fraaie wijze de doelman te verslaan. Daarna werd hij ‘bestormd’ door zijn medespelers. De vreugde was terecht groot bij de thuisploeg. Door goed door te blijven strijden waren drie belangrijke punten gepakt.

Goed spel
Clifton Gorissen ontbrak en in zijn plaats speelde Remco Vet. Trainer Michel Kakisina zag tot zijn plezier dat er goed werd gespeeld: “een fijne middag, dit was het team zoals ik het graag zie. Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Het was alleen jammer dat het zo lang duurder voor we een treffer wisten te maken.” In de rust was hij dan kortaf tegen zijn manschappen: “We kregen kansen en hielden het veld groot. We moesten alleen onszelf belonen.”

Ambulance
In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel: “we hadden alleen een periode dat het even wat minder ging, en de tegenstander teveel in de wedstrijd kwam. Er werd door ons te veel op de lange bal gespeeld.” Er ontstond paniek na een blessure van Leon Bregman. Hij ging in duel met een tegenstander, en raakte daarbij geblesseerd. Het zag er even slecht uit, en de ambulance werd met spoed geroepen. “Alles met elkaar heeft de wedstrijd een half uur stil gelegen. Het zag er even slecht uit want hij was buiten westen, en daar schrokken we natuurlijk zeer van. Na controle mocht hij toch in het veld blijven. Iedereen ging er mee akkoord dat de resterende zeven officiele minuten werden uitgespeeld.” De thuisploeg bleef volop in de aanval gaan.

Zwart
En in blessuretijd viel eindelijk de zo verdiende treffer. Dario Wassenberg gaf de bal scherp voor aan Swart. En die wist te scoren. “We waren zo enorm blij met deze treffer, en al snel daarna klonk het eindsignaal.” Bij HCSC wordt veel van Zwart verwacht. “Die jongen speelt in het team Onder 19, en heeft veel talent in huis. We verwachten veel van hem. Door deze winst stijgen we naar de zevende plek, en nemen afstand van de staartgroep. Zaterdag 25 november spelen we tegen FC Castricum dat in de subtop staat. Als we dan net zo spelen als vandaag is een goed resultaat zeker weer mogelijk.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button