Den Helder

Startsein gegeven voor vernieuwing ziekenhuis Den Helder (video)

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer en wethouder Tjitske Biersteker gaven dinsdag het startsein van de officiële ‘vernieuwbouw’ van het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder. De komende vier jaar krijgt het ziekenhuis een nieuwe gevel en zullen vrijwel alle afdelingen een grondige metamorfose ondergaan.

Als eerst wordt de nieuwe, duurzame gevel aan de buitenkant geplaatst, om vervolgens per stramien de oude gevel van binnen uit te demonteren. Nadat de hele nieuwe gevel geplaatst is zullen alle afdeling vernieuwd worden. De entree bij de spoedeisende hulp blijft. Bij binnenkomst loop je meteen tegen een balie aan. Zoals dat ook geldt voor elke lift waar je uitstapt. Alle gangen eindigen bij een raam, zodat je naar het licht toe loopt.

Voor de extra herkenning is er gekozen om elke afdeling / verdieping te kiezen voor een eigen thema die een link heeft met de omgeving van het Noordwest Ziekenhuis te Den Helder. Na de verbouwing zal het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder circa dertig procent kleiner worden, waardoor bepaalde bouwdelen overbodig zijn en dus gesloopt worden. Hierdoor ontstaat er een compact ziekenhuis waarbij de looplijnen geminimaliseerd zullen zijn.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button