Den Helder

Den Helder legt voortaan ook een krans voor burgerslachtoffers

Advertentie:

Den Helder – Het college zegde de gemeenteraad eerder dit jaar toe, in samenwerking met het Comité herdenking 4 en 5 mei Den Helder, de burgerslachtoffers van de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog op te nemen in de jaarlijkse herdenking op 4 mei. In een brief aan de raad laat het college nu weten dat dit ook daadwerkelijk is geregeld. Met ingang van 2024 wordt op 4 mei, ter nagedachtenis aan de burgerslachtoffers van de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, namens de gemeente een krans geplaatst.

Jaarlijks worden in de vroege ochtend van 4 mei door vrijwilligers, namens het Comité herdenking 4 en 5 mei Den Helder, op de Algemene Begraafplaats kaarsjes ontstoken bij de graven van de burgerslachtoffers van de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook bij de oorlogsgraven worden kaarsjes ontstoken. Het Comité herdenking 4 en 5 mei Den Helder legt ieder jaar een krans bij de gedenkplaats van de burgerslachtoffers tijdens de Tweede Wereldslachtoffers.

Het viel de fractie van Behoorlijk Bestuur tijdens de herdenking dit jaar op dat een krans van de gemeente ontbrak. De partij vroeg waarom, gaf aan van mening te zijn dat deze herdenkingsplek zeker mee genomen zou moeten worden bij de volgende ceremonies en de gemeenteraad nam later een motie met deze strekking aan. Het college meldt nu dus dat deze omissie met ingang van 2024 niet meer zal plaatsvinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button