112Hollands Kroon

Duiker overleden bij werkzaamheden aan de afsluitdijk

Advertentie:

Den Oever – Bij werkzaamheden aan de Afsluitdijk nabij Den Oever is woensdag een duiker overleden. Dat meldt Rijkswaterstaat. De duiker voerde in opdracht van het bouwconsortium Levvel onder water werkzaamheden uit in een bouwkuip van de nieuwe spuisluizen. Hij kwam vast te zitten, waarna duikers van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord hem hebben bevrijd. Helaas kwam de hulp te laat.

“Het slachtoffer is naar boven gehaald en door de nood- en hulpdiensten vervoerd naar het ziekenhuis”, zo schrijft Rijkswaterstaat op haar website. Reanimatie mocht niet meer baten. De familie van het slachtoffer is geïnformeerd. Rijkswaterstaat betreurt het tragische ongeval en geeft aan dat de verslagenheid bij alle betrokkenen groot is.

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zolang dit nog niet is afgerond doen Rijkswaterstaat en Bouwconsortium Levvel op dit moment geen verdere mededelingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button