Hollands KroonSportVideo

Leerlingen OBS ‘Span maken kennis met sport (video)

Advertentie:

Den Oever – Sportclubs zoeken nieuwe aanwas en basisscholen willen hun leerlingen een gevarieerd sportaanbod bieden. Waarom voegen we die twee niet samen, dachten ze bij OBS ’t Span en daarom kwamen basketballers van de SUNS uit Den Helder op woensdagochtend langs voor een basketbalclinic.

De school probeert creatief om te springen met de gymlessen, vertelt juf Leonie, leerkracht van groep 7. “De kinderen krijgen twee uur gym per week en deze clinics voor de bovenbouw komen daar bovenop.” De clinics worden gegeven door sportverenigingen uit de Noordkop. “De clinics worden bijna allemaal belangeloos gegeven door de clubs, omdat zij dan hun sport kunnen promoten”, vertelt Leonie, “daardoor kost het ons bijna niets.”

Een win-win-situatie dus, die ook onder de leerlingen tot blije gezichten leidt. “Ik vind dit wel heel leuk, want dit is weer wat anders en ook nog van goeie basketballers”, zegt Mirre uit groep 7. Klasgenootje Yara zit al op voetbal en scouting, maar gaat misschien ook nog op judo. Deels omdat ze eerder al een judoclinic hadden gedaan.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button