Jeugd

Triade laat basisschoolleerlingen ‘Shinen’

Advertentie:

Maar liefst tweehonderd basisschoolleerlingen kwamen dinsdagochtend bij elkaar in schouwburg De Kampanje Den Helder om voor de laatste keer te oefenen voor hun dansvoorstelling dinsdagavond. Dit project van Triade heeft als doel om kinderen podium ervaring op te laten doen, te laten ‘Shinen’. De generale maakt het allemaal wel heel echt de energie spatte er van af, dat beloofd wat voor de voorstelling. Al zeshonderd mensen hebben een kaartje gekocht dus druk wordt het.

Je moet het maar durven, het podium van een heuse Schouwburg opstappen (Foto: DHfoto).

De leerlingen van basisscholen De Dijk, De Duynvearder, De Kluft en ’t Tuselant oefenen al zo’n tien weken onder leiding van Rinske Posthumus, dansdocente van Triade. Na een aantal lessen mochten de kinderen even komen snuffelen bij schouwburg De Kampanje, “Daar zag je het enthousiasme groeien, want dit is toch wel heel echt”, vertelde Posthumus. Zij heeft jaarlijks een voorstelling met haar honderdvijftig dansleerlingen van Triade, maar dit is toch wel even andere koek. “Mooi om te zien hoe de kinderen blanco bij je komen en na tien lessen groeien en lef krijgen om het podium op te stappen”, aldus trotse dansjuf Rinske na afloop van de generale.

Uitvoering
Voor de uitvoering van dinsdagavond 26 november zijn al zeshonderd kaarten verkocht, maar belangstellenden kunnen nog steeds een kaartje bemachtigen om de leerlingen hun kunsten te zien vertonen. Rinske is niet alleen trots op de leerlingen, maar ook op de docenten van de verschillende scholen die bij alles geholpen hebben en heeft alle vertrouwen in het optreden van vanavond.

Dansen op het podium van Schouwburg De Kampanje (Foto: DHfoto).
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button