Jeugd

Zelf een windmolen bouwen, ROC studenten geven les aan leerlingen van de Trimaran

Adverentie

Een bijzondere dag op basisschool de Trimaran in Nieuw Den Helder. Studenten van het ROC Kop van Noord-Holland, die leren aan de Techniekcampus, kwamen een dagje lesgeven aan groep acht. Na een presentatie door de studenten mochten de groep achters zelf een eigen windmolen bouwen, de motor installeren en door middel van de zonnecel de windmolen laten draaien. En het mooiste? Hun zelfgebouwde stukje techniek mochten ze mee naar huis nemen!

Student Joeri van het ROC helpt een leerling van de Trimaran met haar project (DHfoto)

Pilot
Op bestuurlijk niveau werd de wens uitgesproken bij het basisonderwijs de kinderen alvast meer kennis te laten maken met techniek. Als pilot kwamen de studenten Dylan, Duco en Joeri van ROC naar de Trimaran om te zien of zo’n samenwerking kon slagen. De studenten volgen bij het ROC Kop van Noord-Holland de opleiding Middenkader Engineering en beschikken dus over voldoende kennis om dit aan de basisschoolleerlingen uit te leggen. Ook het assisteren bij de bouw van de windmolens ging de drie heren prima af, al snel hadden ze het best druk met her en der te helpen bij de constructies die in elkaar gezet werden.

Vervolg
Donderdag zijn de leerlingen uit groep 6 en 7 aan de beurt om aan deze workshop deel te nemen. Gezien de positieve reacties van de kinderen uit groep 8 is de verwachting dat dit ook bij deze leerlingen aan zal slaan. “Dit is zo leuk, maar kan ik nooit in mijn eentje doen”, verzucht juf Petra. Of de workshops in de toekomst een vervolg krijgen en of het ook uitgebreid wordt naar andere scholen is nog niet bekend.

Een hele doos vol windmolens die nog gebouwd moeten worden (DHfoto)
Juf Petra helpt ook mee bij het bouwen van de windmolens van haar leerlingen (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button