Noord-Holland

De wereld kleurde even oranje

Den Helder – Maar liefst 45 procent van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in hun leven te maken met geweld. Het is hoog tijd alarm te slaan over de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Ieder jaar vraagt de Orange The World-campagne van de Verenigde Naties hiervoor aandacht. Dit gebeurt door de wereld even oranje te maken.

Afgelopen woensdag was de aftrap in Arnhem met het Orange the world Journal. De officiële opening van de campagne werd verricht door ministers Kaag en Van Engelshoven en burgemeester Marcouch van Arnhem. Daar kleurde het stadhuis oranje, elders stonden vele bruggen, molens, stadhuizen en provinciehuizen in oranje licht. Meer dan tweehonderd oranje objecten in meer dan tweehonderd gemeenten en acht provincies werden aangelicht.

Naar schatting meldt slechts 40 procent van de vrouwen die te maken hebben met geweld dit bij een vriendin, buurvrouw, arts of instantie en maar 10 procent gaat naar de politie. De overgrote meerderheid blijft dus onder de radar en krijgt nooit hulp. Daarom roepen UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, op om laagdrempelig melden voor iedere vrouw beschikbaar te maken.

Ook in deze omgeving zijn een aantal gebouwen oranje gekleurd. Zoals het gemeentehuis van Schagen, de Grote kerk in Schagen en de Petrus en Pauluskerk in Den Helder.

Voor meer informatie over de Orange The World campagne in Nederland:
https://www.orangetheworld.nl/

Weten wat je nog meer kunt doen om te helpen?
https://geweldtegenvrouwenmelden.nl/help/

Teken de petitie over laagdrempelig melden:
https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/
Doneer naar het Orange Fund:
https://www.unwomen.nl/donatie-orange-trust-fund/

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button