Den HelderHollands Kroon

Write for Rights nu vanuit huis

Den Helder – KopGroep Bibliotheken werkt al jaren mee aan de schrijfmarathon “Write for Rights”. Dit jaar wordt vanwege de coronamaatregelen niet gezamenlijk geschreven in de bibliotheken, maar zijn thuisschrijfpakketjes samengesteld. Deze kunnen tijdens de openingstijden opgehaald worden. Rond 10 december, de Dag van de Mensenrechten, organiseert Amnesty International dit wereldwijd. De brieven tegen onrecht of kaarten om mensenrechtenverdedigers een hart onder de riem te steken, kunnen tot 20 december in de bibliotheek ingeleverd worden.

Iedereen kan meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt,” stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal.”

Dit jaar komt Amnesty in actie voor: Khaled Drareni (Algarije), Idris Khattat (Pakistan), de El Hiblu 3 (Malta), Melike Balkan en Özgür Gür (Turkije), Gustavo Gatica (Chili), Popi Qwabe en Bongeka Phungula (Zuid-Afrika), Nassima al-Sada (Saoedi-Arabië), Jani Silva (Colombia), Germain Rukuki (Burundi), Paing Phyo Min (Myanmar).

Kijk voor openingstijden op de website van de bibliotheek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button