Den Helder

Alle huishoudens in Den Helder krijgen JutterPas met 10 euro tegoed

Den Helder – Alle huishoudens in gemeente Den Helder krijgen € 10,00 tegoed op eigen JutterPas. Gemeente Den Helder stelt € 267.400,- beschikbaar om de Helderse economie een extra steuntje in de rug te geven. Het geld komt uit het Helders steunfonds. Daarnaast komt er ook een bijdrage vanuit het Ondernemersfonds voor de uitvoeringskosten. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan het verzoek van Helderse ondernemers om een financiële bijdrage.

Alle huishoudens in gemeente Den Helder ontvangen medio december een brief van Stichting JutterStad met daarin een JutterPas met een tegoed van € 10,00. Dit bedrag kan worden besteed bij meer dan honderd aangesloten Helderse ondernemers. Wethouder Kees Visser: “Sinds de corona-crisis merken we dat inwoners de plaatselijke ondernemers een warm hart toedragen en waar mogelijk ondersteunen. Met geld uit het Helders steunfonds geven we ondernemers een extra steuntje in de rug en bieden we huishoudens in Den Helder een fijn extraatje. Een mooie win-winsituatie.”

Mark de Graaf, voorzitter stichting JutterStad: “We zijn heel blij met deze bijdrage vanuit het steunfonds van de gemeente. Mooi dat de gemeente en het Ondernemersfonds hierin hebben kunnen samenwerken. Dat betekent heel veel voor de ondernemers.” De JutterPas kan na ontvangst online geregistreerd worden. Daarna is het tegoed direct te besteden bij meer dan honderd Helderse ondernemers. Pashouders kunnen hun pas met tegoed tonen bij het afrekenen bij de aangesloten ondernemers waarna het tegoed wordt verzilverd. Het tegoed hoeft niet in zijn geheel of bij één enkele ondernemer te worden ingewisseld.

JutterPas
De JutterPas blijft na het besteden van het tegoed actief als de spaar- en betaalpas van Den Helder. Bij elke aankoop spaar je direct 1,5% over het totaalbedrag aan tegoed op. Op deze manier worden lokale aankopen gestimuleerd en krijgt de Helderse economie een extra impuls.

De JutterPas is een al langer bestaand initiatief van Stichting JutterStad. Het is vanuit het Helders steunprogramma ‘KoopLokaal’ opgezet om Den Helder en Julianadorp als winkelgemeente te promoten. Én om lokale besteding en de lokale economie te stimuleren. Op www.jutterstad.nl/winkels zijn alle tot nu aangesloten ondernemers te vinden.

Helders Steunfonds
De gemeenteraad heeft in verband met de corona-crisis besloten het steunfonds in te stellen met een bedrag van 2 miljoen euro waaruit onder andere de financiering van deze JutterPas-actie is gerealiseerd. Het steunfonds heeft als doel de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad in stand te houden. Op basis van eerdere besluitvorming van het college is dit steunfonds al meerdere keren succesvol ingezet voor winkels, horeca, cultuur, onderwijs, buurt- en dorpshuizen, kinderopvang en vrijwilligersorganisaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button