Hollands KroonPolitiek

Bestemmingsplan Campus de Terp Wieringerwerf vastgesteld

Hollands Kroon – De gemeenteraad heeft donderdag het bestemmingsplan voor Campus de Terp vastgesteld. Hiermee is een grote stap gezet naar de uitvoering van Campus de Terp in Wieringerwerf. Nu het bestemmingsplan is vastgesteld, is er een juridische basis om besluiten te nemen over toekomstige aanvragen om omgevingsvergunningen.

Op Campus de Terp komen onderwijs, sport, ontwikkeling, ontspannen en ondernemen samen. Het is een campus waarop een kindcentrum (3 basisscholen en kinderopvang), een sporthal, een zwembad en diverse buitensportvoorzieningen gerealiseerd zullen worden. De middelbare school Rsg Wiringherlant staat aan de noordzijde van de campus evenals de Zuiderzeehal. De laatste wordt gesloopt nadat de nieuwe sporthal in gebruik is genomen.

Start werkzaamheden
Voor de bouw van de campus en het kappen van bomen zijn vergunningen nodig. Hier zijn wettelijke procedures voor die doorlopen worden. Er zijn ook werkzaamheden waar geen vergunning voor nodig is. Deze staan omschreven in onder andere het gemeentelijk beleid over kapvergunningen. Voor andere werkzaamheden is een melding bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord nodig. Werkzaamheden zoals het verwijderen van het bestaande buitenbad, het aanbrengen van grond als voorbelasting en verwijderen van onderbeplanting in het gebied, worden de komende weken voorbereid en uitgevoerd.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Campus de Terp? Kijk dan op de website van Campus de Terp.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button