Den Helder

Gestolen kunstwerk teruggevonden in Heerhugowaard

Den Helder – Het kunstwerk “De ontworsteling aan het water”, wat eerder deze week werd gestolen vanaf haar plek bij zwembad Het Heersdiep in Den Helder, is terecht. Het werd teruggevonden in Heerhugowaard, waar in eerste instantie niemand wist om welk beeld het ging.

“De zaagsnede hebben we vergeleken en het komt overeen”, liet een medewerker van het zwembad in eerste instantie weten. “Ook het uiterlijk van het materiaal klopt. Het is dus vrijwel zeker het gestolen beeld.” Nader onderzoek maakte duidelijk dat ook het gewicht (120 kilo) overeenkomt.

Het beeld werd gevonden bij kweker Stam in Heerhugowaard. “Het wordt vandaag (zaterdag, red.) nog opgehaald door iemand van de gemeente. Het gaat dan eerst naar de gemeentewerf.”

Het beeld stamt uit 1972 en laat twee personages zien die zich vasthouden aan een anker. Het werk heeft niet altijd bij het zwembad gestaan. In eerste instantie stond het bij het winkelcentrum in de Schooten, wat toen nog de naam ‘Vrede en Vrijheid’ droeg. In 2010 werd het winkelcentrum verbouwd en werd het kunstwerk in de gemeentelijke opslag gezet, waarna het in december 2014 bij het net nieuwe gebouwde zwembad werd herplaatst. (bron: CityMarketing Den Helder)

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. ohh daarom kwam het mij altijd zo bekend voor… ik ben in de schootten geboren.. dus ik zal hem veel hebben zien staan in het winkelcentrum.. grappig om dat zo te lezen.

Back to top button
%d bloggers liken dit: