Hollands KroonVideo

Video: Aankomst Sinterklaas in haven van Kolhorn

Advertentie:

Kolhorn – Het was druk op de Ansjoviskade, waar veel ouders en opa’s en oma’s met kinderen stonden te wachten op de boot van Sinterklaas.

Vooraf had de organisatie nog een belangrijke mededeling: de pieten hadden de schoenen niet bij de kachel gezet, maar ze stonden allemaal ergens onderweg in de straten. De kinderen moesten deze allemaal verzamelen en inleveren bij de pieten voor een zakje pepernoten. Alle schoenen werden gelukkig gevonden, dus was het tijd om naar de haven te gaan om de boot van Sinterklaas te begroeten.

De boot werd vakkundig afgemeerd en de pieten en Sinterklaas konden aan wal. Zij werden hartelijk ontvangen en er moesten vele handjes worden geschud voordat het hele gevolg naar de loods van Jimmink ging. Hier werd het feest voortgezet.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button